Hoe neem je goed afscheid in een team? 

In de openhartige documentaire ‘de Blauwe Familie’ kwamen boze en gekwetste agenten aan het woord die de organisatie gingen verlaten na veelvuldige discriminatie. Het raakte me erg dat deze mensen vol met idealen en dromen via de voordeur binnen waren gekomen en gekwetst en met pijn vertrokken via de achterdeur…

De manier waarop afscheid wordt genomen, is van invloed op de toekomst, zowel van de vertrekkers als van de achterblijvers. Voor de vertrekkers is het van belang om het goed af te ronden, zodat hun energie vrijkomt en beschikbaar is voor het nieuwe pad dat ze inslaan. Voor de achterblijvers is het belangrijk om samen een nieuwe balans te vinden. De basis van vertrouwen in het team krijgt zo een boost en helpt het team om een nieuwe doorstart te maken met elkaar.

Goed afscheid nemen betekent samen het afscheid markeren door terug te blikken op het verleden en stil te staan bij het effect van het afscheid nu. Niet alleen praktisch maar ook emotioneel. Bijvoorbeeld door uit te wisselen wat iemand die vertrekt heeft bijgedragen aan het team, en andersom: wat het team haar/hem heeft gebracht.

 

Een goed afscheid versterkt degene die vertrekt en verbindt degene die blijven*.

Oefening: stilstaan om verder te gaan

Hieronder vind je een aantal voorbeeldvragen die je met elkaar kunt bespreken:

  1. Hoe ben je hier binnengekomen?
  2. Wat heb je kunnen realiseren met elkaar?
  3. Waar kijk je met plezier op terug?
  4. Wat laat je graag achter je?
  5. Welke gebeurtenissen zijn echt betekenisvol geweest in de samenwerking?
  6. Waar wil je elkaar voor bedanken?

Als het niet mogelijk is om het afscheid gezamenlijk te doen, dan kan je de vragen voor jezelf beantwoorden. Je zult merken dat het effect heeft op de energie die je nodig hebt om verder te gaan, voor zowel de vertrekker als de achterblijver.

Een lastig afscheid?

Soms is een afscheid extra lastig, bijvoorbeeld bij gedwongen ontslag. Uiteraard kan je ons contacten voor hulp bij het faciliteren van een goed afscheid in het team dat achterblijft. Een goed afscheid versterkt het gevoel van vertrouwen in de leiding: het loont de moeite om hierin te investeren. Bel of mail ons even via de contactgegevens onderaan deze pagina.

  • Quote uit: Systemisch adviseren in de praktijk, interventiekaarten, Siebke Kaat – 2022