De neuzen verschillende kanten op?

Een manager verwees deze maand naar dit komische filmpje van Monty Python om te beschrijven hoe zijn managementteam “samenwerkt”. Heel herkenbaar op allerlei plekken waar we met teams werken :-). Dit filmpje is een fantastische intro om het eens te hebben over hoe dat gaat in jouw (management)team. Lees hieronder enkele zinvolle vragen om dit gesprek op gang te helpen.

Wat is onze gezamenlijke richting?

De leden van een managementteam maken meestal deel uit van meerdere teams. Ze zijn niet alleen lid van het MT, maar hebben ook nog het team dat ze aansturen. De ene manager heeft haar prioriteit bij het MT en voelt zich hier het meeste thuis, terwijl de andere manager vooral het eigen team ervaart als zijn thuisteam. En dat beïnvloedt prioriteiten en commitment op teamafspraken.

Dit verschil op zich is niet erg, maar er ontstaan problemen als de teamleden dit niet verhelderen met elkaar. Onuitgesproken verwachtingen veroorzaken ergernissen en frustraties over elkaars inzet. Tijd om hier helderheid over te creëren, via onderstaande vragen.

Vragen om te bespreken in je team
  1. Welk team komt bij een ieder van ons op de eerste plek? Wat is je “thuisteam”?
  2. Welke verschillen horen we daarin terug in ons team hier? Hoe herkennen we dat terug in onze praktijk als team?
  3. Wat willen we hierover afspreken samen om hier goed mee om te gaan?

 

Nou begrijp ik waarom ik me hier soms een roepende in de woestijn voel. Ik dacht dat het aan mij lag, maar nu begrijp ik dat dit een logisch gevolg is van hoe we in onze teams zitten! (een professional in een multidisciplinair team bij de overheid)

 

Hulp nodig bij dit teamgesprek?

Zet ons in om een teamsessie bij jullie te faciliteren of maak gebruik van een strippenkaart: daarbij heb je een aantal momenten om met ons te sparren over hoe je zelf als leidinggevende je team verder helpt. Even overleggen of we wat kunnen betekenen? Neem contact met ons op via de contactgegevens onderaan deze pagina.