Hij gaf aan dat zijn Nederlands niet zo goed was, vooral als hij zenuwachtig was. Zoals nu voor dit oefengesprek in de training. In de ochtend was me eigenlijk alleen opgevallen dat hij nauwelijks een accent had, terwijl hij vertelde dat hij geboren was in Curaçao.
Hij deed zijn oefengesprek en zijn Nederlands bleek – nog steeds – perfect. Wat was hier aan de hand? Deze twintiger had waarschijnlijk een tijd moeite gehad met zijn Nederlands. En hoewel dat al lang niet meer aan de orde was, bleek zijn zelfbeeld nog niet meegegroeid. De feedback die hij hierop van anderen kreeg, pakte hij op. Hij sloot de cursus af met een grote glimlach en de woorden: “tijd voor een her-evaluatie!”.

Wakker zelfbeeld & het nut van feedback

In het onderzoeken van ons eigen gedrag, zijn de observaties van mensen in onze omgeving bijzonder waardevol. Hier voldoen alleen onze eigen wijsheid niet. Oude ervaringen vertekenen ons beeld en we hebben blinde vlekken voor dat wat voor ons vanzelfsprekend is. Feedback van anderen draagt bij aan een realistischer zelfbeeld. En dat helpt weer om beter uit de verf te komen en onze wijsheid in te zetten.

En aansluitend bij bovenstaand voorbeeld: dat we vaak kritischer naar onszelf kijken dan dat anderen dat doen, zie je zwart-op-wit terug in dit filmpje wat – misschien wat langzaam – toewerkt naar de kern. Je kunt het inzetten als introductie als je in een team met feedback aan de gang wilt gaan.

Aan de slag met feedback in je team?

Heb je vragen of zoek je begeleiding om effectief aan de gang te gaan met feedback in je team? Neem telefonisch contact op met een van ons of mail  info@wakkerezaken.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.