Van fixen naar mogelijkheden zien

Niet denken in problemen die opgelost moeten worden, maar een situatie benaderen door je af te vragen wie je wilt zijn…

We beschrijven hier een hele andere manier waarop je kunt omgaan met omstandigheden, zowel privé als in organisaties. Dit model is afkomstig uit de Tranformational Presencing. Het is gericht op duurzame verandering en beschrijft 4 niveaus van bewustzijn waarop je met omstandigheden kunt omgaan. Door andere vragen te stellen, word je je gewaar van andere informatie en ontdek je nieuwe mogelijkheden.

Je ziet hier de vier niveaus weergegeven:

Op het niveau van Drama verzet je je tegen wat er gaande is. Je zoekt een zondebok. Op het niveau van Situatie denk je in problemen, die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Op de 2 niveaus daaronder kijk je op een andere manier naar de omstandigheden. Het uitgangspunt is niet primair dat er iets opgelost hoeft te worden. De focus ligt op de manier waarop je omgaat met wat er gebeurt: je verlegt je aandacht van de omstandigheden (buiten) naar jezelf (binnen). Wat vraagt het van jou? Welke Keuze wil je maken? Het 4e niveau tenslotte heeft aandacht voor het geheel. Welke Kans ligt hier te wachten? Wat wil zich ontvouwen?

Je ziet per niveau een aantal bijbehorende vragen weergegeven.
Naar welke niveaus ga jij vaak? Of anderen om je heen? Welke vragen stel jij jezelf?
En misschien wel de belangrijkste vraag: welk niveau van bewustzijn is het meest helpend; voor jou, je omgeving, je organisatie?

Je kunt meer lezen in het boek “Wat wel werkt” van Alan Seale.

Meer weten over het toepassen van deze niveaus in organisatieverandering? Of een ervaringsgerichte kennismakingsworkshop hierover? 

Neem contact met ons op, bijvoorbeeld via het formulier onderaan deze pagina. We vertellen je graag meer.