Gewoontepatronen, welke heb jij weleens in je team ? 

Goed voor jezelf zorgen betekent dat je gezonde opvattingen hebt over jezelf. We ontwikkelen allemaal gedurende ons leven een aantal gewoontepatronen, op basis van wat we meemaken. Een gewoontepatroon is een automatisch verlopende reactie die in gang gezet wordt door een bepaalde aanleiding. Elk patroon bestaat uit een aaneenschakeling van gedachten, gevoelens en gedrag. Deze gewoontepatronen zijn vaak heel functioneel en helpen ons. Maar soms krijgen we last van die patronen en zijn ze niet meer functioneel. Ze kunnen dan spanning opleveren. Dan is het handig om op onderzoek te gaan en deze patronen te doorbreken.

Onderstaand vind je zes veelvoorkomende gewoontepatronen. Als jij kijkt naar je eigen rol in je team, welke van deze patronen herken jij bij jezelf? Wanneer steekt deze de kop op? Welke goede intentie zit erachter?

 

Ook in je team kan je deze gewoontepatronen onderzoeken. Welke patronen herkennen jullie bij jezelf en bij elkaar? Wat is het effect ervan?

Je vindt hier de gewoontepatronen als PDF , zodat je ze kunt afdrukken. Natuurlijk kunnen we jou of je team ook begeleiden bij het herkennen en omzetten van gewoontepatronen. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Als je langdurig gezond en veerkrachtig wil blijven en wil leren om deze patronen te herkennen en doorbreken, kijk dan eens bij:

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via info@wakkerezaken.nl of vul het contactformulier in onderaan deze pagina.