Goede keuzes maken van binnenuit

Keuzes maken. Dat moet je nogal eens in je werk en in je leven. Maar hoe maak je de juiste afwegingen? Hoe kom je van ‘Ik weet het niet (energievreter) tot energie en tevredenheid (energiegever)? En ben je bereid om dat eens op een andere manier te doen ?

Onderstaande vragen kunnen je daarbij helpen.

Instructie

Houd je keuze duidelijk voor ogen en maak contact met je lichaam. Je staat stevig op je voeten en voelt je benen allebei.

Loop dan de vragen door en voel of het antwoord ja is.

Waarheid.

Is het onweerlegbaar waar? Klopt het voor mij? Voelt het veilig, voelt het goed? Zegt mijn hele lichaam hier ja tegen?

Ik

Ik ben ik. Herken ik mezelf nog steeds als ik hiervoor kies? (en je mag jezelf en de mensen om je heen best verrassen)

Gezondheid.

Is het goed voor mij? Is het gezond? Is het gezond voor mijn leefomgeving?

Geluk

Word ik er gelukkig van? Word ik er vrolijk van? Beleef ik er plezier aan en vind ik het echt leuk?

Liefde / passie

Doe ik het uit liefde voor mezelf? Voel ik warmte in mijn hart? (check of je het niet doet uit angst)

Energie.

Krijg ik er energie van? Voel ik meer energie bij de gedachte dat ik deze keuze maak?

Schoonheid.

Is het mooi? Is het prachtig? Is het echt een goed idee? Haalt dit het beste in mij naar boven? Straal en schitter ik erbij?

Heb je op alle vragen met Ja geantwoord? Dan is de keuze simpel. Je komt in actie en gaat aan de slag. Heb je op een of meerder vragen met nee geantwoord? Vraag je zelf dan af of je deze keuze wel wilt maken. Waarschijnlijk niet. Kies je voor iets wat niet goed voelt, dan zit je later met de rouw van de gevolgen.

Zet je beginletter van de kernwoorden achter elkaar, zo onstaat het woord ‘wiggles’. To wiggle is wiebelen in het Engels.

De WIGGLES zijn vooral van toepassing op grote keuzes.

Veel succes.

Uit: Boven de lijn; haal het beste uit jezelf van Berry Koeleman

Wil je meer weten of heb je vragen?

Als je meer wilt weten over onze dienstverlening of bovenstaande tips, neem dan telefonisch contact op met een van ons of mail info@wakkerezaken.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.