Wat vind ik eigenlijk belangrijk in mijn leven en hoe wil ik bijdragen in mijn werk?  ….

Vitaliteit en veerkracht zijn actueler dan ooit. Corona zette onze wereld rigoureus op zijn kop en we zijn massaal anders gaan werken. De aanleiding was verschrikkelijk, maar we merkten ook dat er meer mogelijk was dan we dachten. En dat dit soms zelfs voordelen opleverde: Minder reistijd, flexibeler zijn in de werk-privé balans, efficiëntere teamvergaderingen online. Tegelijkertijd deed het een appel op onze veerkracht, om alle ballen in de lucht te houden en met minder verbinding toch je werk te blijven doen.

 

Wat heb jij ontdekt over prettig werken in de coronaperiode ?

Al deze ervaringen gaan met ons mee, nu we weer op locatie mogen werken. Hierdoor ontstaan nieuwe vragen: Wil ik wel weer terug naar de “oude manier“ van werken, met al die reistijd? Waar geniet ik van,  al dan niet stiekem, bij dat gedwongen thuiswerken? Wat vind ik eigenlijk belangrijk in mijn leven en hoe wil ik bijdragen in mijn werk?  ….

Onze training “Veerkracht in je werk” is daardoor actueler dan ooit. In dit programma onderzoeken deelnemers via de “schijf van vijf” de elementen die van invloed zijn op hun vitaliteit. Ze gaan hiermee actief aan de slag om zo hun veerkracht te versterken. En ze vergroten hun werkplezier, is onze ervaring met deze training.

Hieronder vind je een voorproefje: een aantal  vragen uit de schijf van vijf. Aan de hand hiervan reflecteer je op je eigen “corona” ervaringen en je kunt de vragen ook gebruiken om in je team over uit te wisselen.

Het programma Veerkracht in je werk organiseren we in organisaties. Daarnaast is dit regelmatig een thema in het individueel begeleiden van leidinggevenden of medewerkers via coaching. Weten over wat we hierin voor jullie kunnen betekenen? Wspreken je er graag over. Bel een van ons of mail ons op info@wakkerezaken.nl.

Jouw ideale werkweek na corona
Kwaliteiten benutten
  • Welke succeservaringen in je werk heb je opgedaan in de coronaperiode?
  • Welke kwaliteiten en talenten van jezelf heb je hiervoor aangeboord of juist ontdekt?
Effectieve invloed
  • Hoe heb ik mij verbonden gevoeld met mijn werk? Hoe niet?
  • Wat is voor mij echt belangrijk gebleken in het werken in mijn team?
 Support systeem
  • Hoe heb ik tijdens de coronaperiode support ervaren van mijn leidinggevende, collega’s of…
  • Wat heeft mij het meeste verrast wie of wat mijn support was?
Gezonde opvattingen
  • Wat ben ik voor soort mens? Wat vind ik belangrijk? Waar hecht ik aan? (Hou je bijvoorbeeld van ritme en structuur, zijn sociale contacten voor jou essentieel of hecht je sterk aan je vrijheid?)
  • Wat betekent dat voor mijn manier van werken en in de verdeling kantoor versus thuis
Balans opladen/ ontladen (energiegevers/vreters)
  • Wat miste ik het meest gedurende de tijd dat ik en/of mijn collega’s veel meer thuiswerkten? Wat vond ik juist prettig?
  • Wat betekende dat voor mijn vitaliteit?
Welke handvatten heb ik in deze periode ontdekt om mijn energiebalans goed te houden en wat wil ik erin houden?