management drives

 

De drijfveren in de 6 Management Drives kleuren

Het was erg nuttig en interessant om in ons team door de Management Drives tests te zien waar onze individuele drijfveren elkaar aanvullen en wat de valkuilen zijn van teveel dezelfde drijfveren binnen het team.

Effectievere keuzes door Management Drives

Een managementteam in een commerciële organisatie krijgt tijdens een teambijeenkomst met Management Drives meer inzicht in de drijfveren die hen -onbewust- sturen. De bijeenkomst resulteert in effectievere keuzes.Management Drives team

Een team wil het liefst meer van hetzelfde…

“We willen graag innovatiever en resultaatgerichter werken”  gaf het managementteam aan tijdens de teamdag. Ik had ondertussen het Management Drives teamprofiel dat hun gezamenlijke drijfveren in kaart bracht: deze club kreeg vooral energie van innovatie en doelgerichtheid. Dus hun wens was heel voorspelbaar. Maar zou het ze ook daadwerkelijk helpen om effectiever te zijn? Dat was nog maar de vraag….

Inzicht in hun drijfveren leidde tot andere keuzes. We bespraken het Management Drives profiel van dit team. Van de 6 kleuren die de collectieve drijfveren weergeven, sprongen er 2 duidelijk uit: geel en oranje, die kort gezegd staan voor innovatie en resultaatgerichtheid. Kleuren die zeer passend bij de taak van dit managementteam overigens.

Drijfveren sturen het teamgedrag

Zoals de naam al aangeeft: drijfveren drijven ons, we kunnen er bij wijze van spreken niet genoeg van krijgen. Drijfveren sturen ons gedrag (vaak onbewust) en ook dit team wilde dus heel graag meer van hetzelfde.

Op basis van de inzichten in hun persoonlijke en de gezamenlijke drijfveren namen ze hun eigen gedrag onder de loep. Ze begonnen te beseffen dat meer van hetzelfde ze in sommige situaties niet helpt om hun doelen te halen. Zo hadden ze de neiging om innovatief te zijn op momenten waar dat helemaal niet effectief was bijvoorbeeld.

Door dit inzicht lukte het dit team om hun eigen drijfveren te overstijgen: kijkend naar de klus die ze te klaren hadden, besloten ze dat ze vooral meer aandacht moesten besteden aan het concreter maken van hun plannen en hun afspraken. In de Management Drives methodiek is dat de kleur blauw.

In de middag werden ze zich steeds meer bewust van hun neiging om verkennend in concepten te blijven praten. Ze zochten slimme manieren waarop ze hun werkwijze konden aanpassen in de praktijk en ze maakten daarover uiteindelijk ook een aantal zeer concrete afspraken. Als punt op de i werd zelf het evaluatiemoment ingepland.

We begeleiden teams graag met behulp van Management Drives. Door aan te sluiten bij drijfveren, genereert de samenwerking in het team energie. Door de eigen drijfveren zo nodig te overstijgen, wordt een team effectiever.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?

Neem dan contact op met Jonnet Galle: telefoon 06 45 696 119 of per mail jonnet@wakkerezaken.nl. Of vul het contactformulier in onderaan deze pagina.