Samen bouwen aan vertrouwen als je elkaar alleen online ziet?

Tja dat is de vraag, moet je daar nu aandacht aan besteden? Of ga je wachten tot je elkaar weer live kunt ontmoeten?

Alleen thuis werken is de realiteit

Voor veel teams is de realiteit nu vooral in je eentje werken vanuit huis. Of soms samen komen in hele kleine groepen. Of naar kantoor met een heel beperkt aantal mensen. De wereld is echt veranderd en dit gaat nog wel een tijdje duren.

Je toch samen een team voelen?

Hoe houd je toch het gevoel dat je samen een team bent en op elkaar kunt steunen en bouwen? Als je elkaar heel regelmatig ziet gaan veel van die zaken vaak vanzelf, door allerlei informele ontmoetingen. Maar online vraagt dat wat extra’s. Omdat we al zoveel online zitten, zien we dat teams het vooral zo kort mogelijk houden en minder expliciet stilstaan bij verbinding. En dat is jammer. We zien in onze werkpraktijk dat teamleden het lastiger vinden om zich onderdeel van een team/bedrijf te voelen. Sommige mensen ervaren ook een hogere drempel om een collega om hulp te vragen bijvoorbeeld en teamleden spreken zaken die niet helemaal soepel lopen minder makkelijk uit.

Online teambuilding of toch niet?

Om het teamgevoel te versterken en elkaar diepgaander te leren kennen is het juist nu heel zinvol om hier toch online aandacht aan te besteden. Samen stilstaan bij vragen als: hoe ervaart iedereen de huidige manier van werken en wat is er prettig en ook lastig aan? Welke nieuwe kwaliteiten zien we ook bij elkaar? Welke behoefte heeft een ieder aan contact en verbinding? Waar lopen we met elkaar tegenop? Hoe kun je elkaar om hulp en steun vragen als dat nodig is? Hoe kun je ook dingen die niet goed lopen uitspreken met elkaar zonder dat het meteen een heel ding wordt.

Online teamsessies leveren voeding voor vertrouwen en versterken de samenwerking

Onze ervaring is dat het veel oplevert om elkaar online te ontmoeten en bij dit soort vragen stil te staan. Toegegeven: live is het prettigst, maar online is er ook heel veel mogelijk (en met meer variatie dan alleen voor het scherm zitten en in break-out rooms). Dit soort ontmoetingen zijn voeding voor het versterken van het onderlinge vertrouwen en je weer verbonden voelen met je collega’s.  Ondertussen hebben wij ook online een hele koffer met speelse en interactieve werkvormen die voor verbinding en echte ontmoeting zorgen.

Eerdere deelnemers over deze training :
  • Ondanks dat het online was, heb ik het gevoel dat we weer veel meer een team zijn, dat geeft energie
  • Ik zoek nu weer makkelijker mijn collega’s op
  • Het is fijn om van elkaar te weten hoe we deze manier van werken allemaal ervaren en welke behoeften we daarin hebben
  • Ik durf dingen makkelijker bespreekbaar te maken
Nieuwsgierig wat wij voor je kunnen betekenen?
We hebben een inspiratieworkshop van een dagdeel om hier samen met je team bij stil te staan. Meer weten?
Bel een van ons of mail ons op info@wakkerezaken.nl.