Slow management 

“Opzij opzij opzij, maak plaats, maak plaats maak plaats, we hebben ongelofelijke haast”  Herman van Veen

De “ratrace” waar we in terecht komen

Vaak is het ook zo in bedrijven, je agenda wordt steeds voller, er komen steeds meer dingen bij, veel dingen zijn urgent en moeten snel. We komen steeds in een hogere versnelling en rennen van meeting naar meeting.

Het leidt tot slechte voorbereiding, reactief gedrag, doorhollen zonder nadenken en nauwelijks uitblazen. Je bent continu bezig om alles onder controle te houden en af te handelen. Je denkt nauwelijks meer na over waarom je dat allemaal doet.

Als het steeds drukker wordt is onze eerste neiging om steeds harder te gaan rennen en onszelf vaak voor de gek te houden met zinnen als “als dit achter de rug is ga ik eens nadenken over” ….. je komt in een soort permanente overdrive terecht. Als we deze ratrace maar blijven volhouden krijg je bedrijven met permanente onrust, gehaastheid en geen verbinding en verdieping met elkaar.

Hoe stap je uit de ratrace?

Als je merkt dat je in meerdere of mindere mate in zo’n ratrace zit is het meest effectieve dat je voor jezelf kunt doen is beginnen met een dagdeel per week vrij te plannen. Zonder concessies! En dat vol te houden. Je kunt hier alleen aan ontsnappen door reflectie en zelfonderzoek en de tijd te nemen om eens te kijken waar je nu allemaal mee bezig bent.

Om en prettig te blijven werken op lange termijn en duurzaam bij te dragen aan je organisatie is het noodzakelijk om geregeld stil te staan bij wat is voor jou nu van wezenlijk belang en hoe draag je duurzaam bij aan je bedrijf, de cliënten en medewerkers.

De uitdaging de komende periode is niet meer meer meer en harder harder harder, maar het identificeren en je aandacht richten op alleen die dingen die waarde toevoegen en die je organisatie naar de volgende beweging te brengen. Dat vraagt mensen met durf, die weten waar zij in geloven, wat zij willen bijdragen, die nee durven zeggen, dingen niet doen, dingen loslaten.

Stel je zelf daarom geregeld eens de volgende vragen:

  1. Heeft het voor jou gevoel zin wat je doet? Wat voegt jouw bemoeienis precies toe? Krijgt de cliënt er een beter product of een betere dienst door? Wat is het risico als jij je er niet mee bemoeit?
  2. Hoe vaak sluit jij compromissen voor de lieve vrede of om aan verwachtingen van anderen te voldoen?
  3. Conformeer jij je wel eens aan improductieve conventies en zo ja wat bracht je ertoe?
  4. Wat ga jij in je agenda veranderen on jezelf tijd te gunnen voor activiteiten die echt waarde toevoegen?
  5. Wat ga jij doen om van je omgeving een veiligere en vertrouwde werkplek te maken?

Bron boek: Vandaag doen wat morgen nodig is van Rob Fijlstra

Wil je meer weten of heb je vragen?

Als je meer wilt weten over onze dienstverlening of bovenstaande tips, neem dan telefonisch contact op met een van ons of mail info@wakkerezaken.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.