Wakkere Zaken heeft bijzondere coaches. Anders dan veel anderen, houden zij niet op als het spannend wordt. Juist dan vragen ze door en leggen patronen en gevoeligheden bloot. We zijn met hen een laag dieper gegaan dan met eerdere coaching en dat heeft ons team van directeuren veel goed gedaan.
Wakkere Zaken heeft op originele wijze mijn MT geholpen haar waarden in beeld te krijgen, met elkaar te delen en daarmee verdere teamontwikkeling op gang weten te brengen. Wakkere Zaken begeleidt op de achtergrond en stelde daarmee ons team zelf in staat om met het thema eigenaarschap aan de gang te gaan en dit langzamerhand invulling te geven”.  (Regiodirecteur gehandicaptenzorg)

Teamcoaching: op weg naar meer regie in teams

Wakkere Zaken gelooft in de kracht van samenwerken als het gaat over het behalen van resultaten. Teams die op basis van vertrouwen elkaars talenten benutten, leveren de beste resultaten. Vanuit Wakkere Zaken stimuleren we de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en het leervermogen van een team in onze begeleiding. Dit leidt tot wakkere teams die krachtig samenwerken.

Resultaat als leidraad

Daarbij bepalen we altijd als eerste stap samen met leidinggevende en team de gewenste resultaten van een teamtraject. Wat willen zij bereiken en hoe draagt dit traject straks bij aan de taak die het team heeft? Dit gewenste eindresultaat is de leidraad in onze verdere aanpak.

teamontwikkeling, teamcoaching, zelfregie in teams, team coaching

Wat werkt er al goed?

In onze begeleiding van teams en leidinggevenden naar het gewenste doel, werken we vanuit de waarderende benadering: we kijken naar wat het team al in huis heeft. Wat werkt goed en hoe kan het team deze kwaliteiten versterken? Gedurende het traject wordt al doende vaak duidelijk welke patronen de weg belemmeren en hoe de weg weer vrijgemaakt kan worden. De dynamiek tussen team en leidinggevende heeft grote invloed op het functioneren van het team. We werken daarom ook nauw samen met de leidinggevende en maken hem of haar bewust van zijn/haar rol in het team.

Een aantal specifiekere vragen van klanten voor teamtrajecten zijn bijvoorbeeld:

  • Hoe maak ik met mijn nieuwe team snel een vliegende start?
  • Wat moet ik doen met de conflicten in ons team?
  • Kunnen jullie dit team leren effectief om te gaan met alle veranderingen?
  • We willen in het team meer gezamenlijke verantwoordelijkheid en eigenaarschap.
  • Hoe ronden we als team goed af?

 

Nieuwsgierig naar onze ervaringen of heb je vragen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op: info@wakkerezaken.nl of kijk bij een van onderstaande diensten.