Valkuil: hybride werken alvast gaan regelen…

Ben jij als leidinggevende ook al aan het bedenken hoe jullie straks gaan samenwerken, met mensen die weer naar kantoor komen en anderen die juist meer thuis willen blijven werken? Ben je puzzelend hoe je dit goed voor elkaar gaat krijgen? Wij zeggen: gelijk mee stoppen!
Voor je het weet ben jij het namelijk aan het organiseren vóór je team, in plaats van met je team. En dan blijf jij verantwoordelijk voor hoe de samenwerking verloopt. Maar dit onderwerp is juist een prachtige kans om gezamenlijke verantwoordelijkheid te vergroten voor het proces van samenwerken. Ga hierover juist het gesprek aan met je team. Wat zijn een ieders wensen? Wat zijn de randvoorwaarden van de organisatie en van jou als leidinggevende? Hoe kan het team binnen dat kader samen een werkwijze kiezen waar iedereen achter staat?
Wat wel te doen?
Bepaal eerst je eigen randvoorwaarden en die van de organisatie. Wat is minimaal nodig om goed samen te werken? Voer dan het gesprek met je team, waarbij je de verschillende ideeën en wensen zoveel mogelijk op tafel probeert te krijgen. Help het team dan om samen te beslissen wat ze willen uitproberen. Plan daarna geregeld momenten in om hierop te reflecteren en volgende stappen te zetten.
Neem contact met ons op als je hier hulp bij wilt. Wij kunnen jou op de achtergrond begeleiden in hoe je dit gesprek zelf goed voert met je team. En natuurlijk is het ook mogelijk dat wij het teamgesprek met jou samen faciliteren. Mail ons op info@wakkerezaken.nl, bel ons of gebruik het contactformulier onderaan deze pagina.
Kijk ook eens bij: