Vitaliteit, veerkracht, schijf van 5 gezond werken

Vitaliteit: de schijf van vijf voor gezond werken

Veerkracht in je werk

“Je werkt als professional in een vak dat er toe doet en op veel fronten uitdagend is. Juist dit uitdagende werk vraagt ook veel van je en brengt soms emotionele belasting met zich mee. Het is belangrijk om hier geregeld bij stil te staan en voor jezelf de balans op te maken. Klopt dit nog met wat je echt wilt, waar je blij van wordt? Welke elementen in je werk geven jou energie en welke juist niet? Waar haal jij je inspiratie en voldoening vandaan? Hoe houdt je het plezier op orde?

De antwoorden op deze vragen zijn de sleutels voor het versterken van je Veerkracht. De training Veerkracht in je werk leert je bewust worden waar je energie van krijgt en wat bij jou emotionele druk veroorzaakt, wat voor jou van wezenlijk belang is om prettig te werken en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen. De training geeft je handvatten hoe je je eigen vitaliteit langdurig op peil kunt krijgen en houden.

Resultaten

Na het volgen van dit programma:

 • Weet je beter waar je energie van krijgt en hoe je dat organiseert
 • Heb je meer inzicht in welke situaties voor jou de meeste spanning opleveren, hoe je je zelf klem zet en dit kunt doorbreken
 • Weet je wat je nodig hebt om meer in balans te blijven in voor jou spannende situaties
 • Zorg je voor je eigen inspiratie en ondersteuning
 • Ervaar je meer energie, innerlijke rust, balans en een groter werkplezier
 • Heb jij handvatten om veerkrachtig te blijven in verschillende situaties

Programma

Centraal in het programma staat de schijf van 5 voor gezond werken. Dit zijn 5 thema’s die bepalend zijn voor Veerkracht:

 • Kwaliteiten kennen en benutten
 • Gezonde opvattingen over jezelf en je rol
 • Balans tussen opladen & ontladen
 • Organiseren van je eigen Support systeem
 • Effectieve invloed uitoefenen

Het programma heeft een doorlooptijd van ca. 12 weken.

Je formuleert een eigen persoonlijke uitdaging voor het programma. Deze uitdaging loopt als een rode draad door het programma heen. Het programma bestaat uit 3 gezamenlijke trainingsbijeenkomsten van 1 dag, met een tussenliggende periode van ca. 3 weken.

In de tussentijd ga je aan de hand van praktische opdrachten aan de slag met je persoonlijke uitdaging. Gedurende de training wordt een mede cursist een zogenaamde coachmaat. Je hebt verschillende contactmomenten als coachmaat om elkaar te inspireren en ondersteunen bij je persoonlijke uitdaging. Na dag 2 kun je een persoonlijke coachvraag voorleggen aan de trainers.

 Deze training is eerder door cursisten gemiddeld gewaardeerd met een 8,5.

Voor wie

Deze training is geschikt voor professionals in de uitvoering, ondersteunende diensten en ook voor leidinggevenden. We organiseren deze training in company voor organisaties die proactief de vitaliteit van hun medewerkers willen versterken. Daarbij stemmen we het programma altijd af op basis van de specifieke vragen van de organisatie.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Karin Dorissen: karin@wakkerezaken.nl of  06 29 553 872
Annie Osinga: annie@wakkerezaken.nl of 06 18 994 740