“Wij vertrouwen elkaar allemaal!” zei een van de teamleden. Er werd instemmend geknikt. In de teambijeenkomst bespraken we net de ontwikkelingsfasen van een team en het belang van vertrouwen. “Dat je elkaar niet zou vertrouwen, het idee alleen al…”

En natuurlijk vertrouwen deze teamleden elkaar. Ze geloven in elkaars goede bedoelingen. Maar wat net zo waar is: ze vertrouwen elkaar niet blindelings. En ook niet in alles. Ze weten echt wel dat sommige collega’s op een andere manier werken. Andere keuzes maken, andere prioriteiten stellen dan zij zelf zouden doen. En bewust of onbewust: daar zullen ze niet altijd even veel vertrouwen in hebben.

vertrouwen creëren

In teams waarin je dat mag uitspreken en waarin je elkaar mag bevragen als je merkt dat je geen vertrouwen hebt in de route van een collega, wordt vertrouwen als een werkwoord gezien. Het betekent dat je elkaar wilt leren kennen in de verschillen. Dat je bij elkaar gaat doorvragen. Wat maakt dat je collega andere prioriteiten stelt? Waarom kiest hij linksom waar jij rechtsom wilt gaan?
Je gaat geen argumenten aandragen om de ander te overtuigen (“Linksom? nee joh, we moeten rechtsom, want.…”), maar je vraagt door naar de onderliggende motieven bij de ander: “Wat maakt dat je linksom wilt gaan? Wat vind je belangrijk dat je daarvoor kiest?”

Je investeert in vertrouwen. Elkaar ontmoeten en bevragen, erbij blijven als het niet lekker loopt. Samen mogen “aanmodderen” en blijven onderzoeken is onderdeel van het bouwen aan vertrouwen. Het vraag alertheid op wat je nodig hebt om in contact te blijven.

Een model dat we vaak gebruiken als het gaat vertrouwen en samenwerken versterken, is het ijsbergmodel van McClelland.  Je vindt het model hier beschreven, inclusief een paar mooie vragen die helpen bij het doorvragen naar de onderliggende bedoeling. En in onderstaand filmpje is zo zichtbaar wat het vraagt om vertrouwen in elkaar te creëren. Elkaar ontmoeten, contact maken, ontdekken wat er van binnen gebeurt met je. Je laten zien, je laten raken, ook als de verschillen met de ander groot lijken…

Een volgende stap zetten met je team?

We ondersteunen zowel opstartende teams als teams die langer met elkaar samenwerken in dit proces. Wil je meer weten? Neem telefonisch contact op met een van ons of mail  info@wakkerezaken.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier onderaan deze pagina.