Zelfregie in de zorg

Helder geschreven en boeiend, onder andere door de herkenbare voorbeelden. Goed toepasbaar voor mij en mijn team. We hebben binnenkort een teambijeenkomst die ik mee voorbereid: de oefening over waarden wil ik daar gebruiken. De afwisseling tussen voorbeelden van leidinggevenden en medewerkers is boeiend, omdat ik (als zorgprofessional) ook de kwetsbaarheid zie van de leidinggevenden en hoe zij vanuit hun rol ook bezig zijn met zelfregie.
– Professional in de ouderenzorg –

OMG Zelfregie – unieke inkijk in een veranderingsproces in de zorg

In oktober 2015 verscheen het boek OMG Zelfregie. Dit boek is geschreven door Wakkere Zaken partner Jonnet Galle in samenwerking met Inge Oelen, regiodirecteur bij Kentalis. Het boek, uitgegeven bij uitgeverij Acco, is gericht op professionals en leidinggevenden in de zorg, maar is zeker ook interessant en herkenbaar voor anderen die bezig zijn of bezig gaan met het vergroten van zelfregie en eigenaarschap in hun werkomgeving. 

Hand-outs en filmpjes bij de oefeningen uit het boek

Hieronder vind je een overzicht van hand-outs en de koppelingen naar de genoemde filmpjes waar we naar verwijzen in de oefeningen in het boek:

Pagina 22/23:
Hand-out Overzicht van waarden

Pagina 45:
Hand-out Overzicht van gedrag per teamfase

Pagina 87:
Hand-out Overzicht van kwaliteiten

Pagina 26
Filmpje Nick Vujicic als prachtig voorbeeld van leven vanuit waarden

Pagina 83
Filmpje Het zware leven van Brigitte Kaandorp

Pagina 63
Filmpje Simon Sinek ‘How great leaders inspire action’

Pagina 92
Filmpje Het inspirerende filmpje over de “Power of words”

 

Heb je vragen of wil je meer weten?

Heb je vragen of wil je meer weten, bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor een workshop?

Neem dan contact op met Jonnet Galle via telefoon 06 45 69 61 19 of per mail:  jonnet@wakkerezaken.nl. Je kunt ook het contactformulier gebruiken op deze pagina.